Uutiset & Artikkelit

10.07.2017 08:47
Pelaajasopimus
Vilpasvikings.fi

Javontae Hawkins Vilppaan laituriksi

Salon Vilpas on solminut sopimuksen amerikkalaisen Javontae Hawkinsin (23) kanssa. Laitahyökkääjän paikalla pelaavalle 196-senttiselle Hawkinsille sopimus Suomeen on ensimmäinen askel ammattilaisena. Seniorikaudellaan hän pelasi NCAA1:n Fordhamin yliopistossa.

Hawkinsin yliopistouralle mahtuu kolmen koulun palveluksia. Hän aloitti 2012 South Floridassa, josta tie vei kahdeksi vuodeksi Eastern Kentuckyyn (17.0/4.8/2.1 syöttöä). Valmennusjohdon siirryttyä Fordhamiin Hawkins päätti seurata perässä ja siellä Flint, Michiganin kasvatti pelasi päätöskautensa 14.0 pisteen ja 4.9 levypallon keskiarvoilla.

- Etsimme monipuolista kolmospaikan pelaajaa, joka olisi riittävän atleettinen ja iso. Pelaajan pitäisi pystyä puolustaa useampaa pelipaikkaa. Hyökkäyksessä tulisi pystyä viimeistellä nopeita, päästä renkaalle, pystyä levittämään kenttää sekä luoda etuja 1 vs 1. Kolmosen pitäisi hakea myös merkittävä määrä levypalloja. Uskon, että Hawkinsilla on edellytykset tehdä nämä asiat. Rookiena hänellä menee varmasti aikaa oppia eurooppalaista koripalloa, mutta potentiaali on olemassa, arvioi päävalmentaja Joonas Iisalo laitahyökkääjäänsä.

Vilppaalla on nyt sopimukset Hawkinsin lisäksi Aaron Jonesin, Teemu Rannikon, Matias Ojalan, Juho Nenosen, Mikko Koiviston, Aatu Kivimäen, Miikka Luosmaan, Riku Laineen ja Topias Kuukkasen kanssa. Haussa on vielä yksi laituri ja yksi takamies ulkomailta. Vilppaan kausi alkaa 27. syyskuuta kotiottelulla KTP:tä vastaan. Sitä ennen joukkue pelaa harjoitusturnauksen Tallinnassa 8.-10. syyskuuta sekä järjestää perinteisen Hanhivaara-turnauksen Salohallissa 16.-17. syyskuuta. Vilppaan lisäksi Salon turnauksessa nähdään Kouvolan Kouvot, BC Nokia sekä Kauhajoen Karhu.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit